Waalse start-up linkt Slack aan Sharepoint

Aan software om met uw collega's samen te werken is er geen gebrek. De start-up Cooperlink garandeert dat die platformen ook nog eens met elkaar kunnen samenwerken.

In een economie waarin start-ups en tijdelijke projecten de dienst uitmaken, is samenwerking tussen mensen van diverse bedrijven meer dan ooit aan de orde. Maar welk platform kies je om online informatie en documenten uit te wisselen? Bedrijf A werkt met Sharepoint van Microsoft, terwijl bedrijf B zweert bij Google Drive of Slack.

De Luikse ondernemer Axel Palmaers ondervond het probleem aan den lijve toen hij als projectmanager voor de telecomregulator BIPT werkgroepen moest leiden met tientallen deelnemers van verschillende bedrijven. Het bracht hem op het idee een tool te ontwikkelen, waaruit Cooperlink is gegroeid.

'De tool legt de koppeling tussen bestaande systemen zonder dat er manueel werk - zoals het up- en downloaden van bestanden - aan te pas komt. We hebben onder meer een webapplicatie die dienst doet als een gemeenschappelijke viewer. Je kan er bestanden via 'drag and drop' delen met alle leden van de groep', legt hij uit.

De oplossing van Cooperlink houdt rekening met het vertrouwelijke karakter van veel bedrijfscommunicatie. 'Er wordt nooit inhoud in de cloud gezet en alle communicatie is volledig versleuteld.'

Cooperlink werd ruim een jaar geleden opgericht en kreeg 1,1 miljoen euro financiering. 'In de loop van 2019 willen we opnieuw geld ophalen, wellicht 1 à 2 miljoen euro', zegt Palmaers.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect