Walibi investeert 100 miljoen euro in Waver

Het pretpark Walibi in Waver ondergaat de komende jaren een volledige facelift. De Franse eigenaar investeert 100 miljoen euro in tien nieuwe attracties.

Walibi gaat vanaf volgend jaar meer dan 100 miljoen euro investeren in een transformatieplan voor het Waverse attractiepark. Jaarlijks zullen nieuwe attracties geopend worden tot in 2023. Elke zone van het park krijgt bovendien een nieuw thema. Na afloop van de aanpassingen zal 75 procent van het park vernieuwd zijn.

'Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we opnieuw onze plaats innemen als het grootste en het sensationeelste attractiepark van Belgiƫ voor alle leeftijden', zegt algemeen directeur Jean-Christophe Parent. 'We rekenen erop dat dankzij de kwalitatieve aanpassingen via de nieuwe themazones en het nog uitgebreidere aanbod van nieuwe attracties ook nog meer Vlamingen de weg zullen vinden naar Walibi.'

De grootste investering doet Walibi in 2021. In een compleet nieuwe zone bouwt het park een nieuwe rollercoaster 'die zijn gelijke niet kent in de Benelux'. Daarmee zal het park in totaal tien rollercoasters tellen, een record in de Benelux, klinkt het.

In 2022-2023 vormen een nieuwe familieattractie en nieuwe glijbanen in Aqualibi het sluitstuk van het vernieuwingsplan. BELGA

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect