'Deal met BNP of leefbare overheidsbank'

©REUTERS

De federale regering zet alles op een akkoord met BNP Paribas over Fortis, maar als dat zou mislukken, kan Fortis verder als een 100 procent overheidsbank, die leefbaar is. Dat verklaarde premier Herman Van Rompuy zondagmiddag in De Zevende Dag (Eén).

(belga) - In het Fortis-dossier is vorige week beslist de deadline met een week te verlengen. Volgens Van Rompuy was voor de krokusvakantie afgesproken dat 28 februari geen einddatum zou zijn als er perspectief op een akkoord was.

Dat die datum nu met een week verlengd is, is voor de regeringsleider een goed teken, maar er moet nog een akkoord binnen de regering en met de aandeelhouders zijn. Ook moet rekening gehouden met de lasten voor de begroting, luidde het nog. Mocht een deal met BNP Paribas afspringen, kan Fortis nog steeds verder als een 100 procent overheidsbank, stelde Van Rompuy nog.

De onderhandelingen over een nieuwe deal gaan vanaf maandag weer door. Tijdens het weekend was er van echte onderhandelingen geen sprake. De verlenging met een week was immers nodig om op technisch niveau de voorstellen verder uit te werken, wat nu bezig is.

De eerste minister zei voorts dat de regering de komende weken aan bijkomende relancemaatregelen zal werken. Hij herhaalde dat de opmaak van de begroting 2010 een zware dobber zal zijn. De stijging van de uitgaven bedraagt nu al minder dan één procent, maar vanaf 2010 zal het structurele begrotingstekort aangepakt moeten worden, klonk het opnieuw.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud