'Quickie' pro koppelverkoop

Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent Van Quickenborne (Open Vld), gaat aan de regering voorstellen om het verbod op de koppelverkoop af te schaffen, om te beginnen al zeker in de hele technologiesector. Test-Aankoop is eveneens tegen een verbod gekant.

(belga) - De minister reageert daarmee op de aankondiging van Mobistar, dat de iPhone 3G van Apple vanaf 11 juli in België te koop is, zij het aan een veel hogere prijs dan in vele andere landen het geval is.

Volgens Mobistar is die hoge prijs het gevolg van het Belgische verbod op de koppelverkoop waardoor de iPhone in ons land niet samen met een verplichte tariefformule mag worden verkocht. In de meeste andere landen mag dat wel.

"Ik ben blij dat de iPhone eindelijk naar België komt en stel ook vast dat Mobistar de wet respecteert. Ik betreur wel dat de prijs zo hoog ligt", aldus de minister die benadrukt dat dit niet de fout is van Mobistar of van Apple, maar van het verbod op de koppelverkoop.

Test-Aankoop, de Belgische verbruikersunie, is net als minister Van Quickenborne voor de afschaffing van het verbod op koppelverkoop, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. "Ten eerste moet elk product afzonderlijk verkrijgbaar blijven. Daarnaast moet de consument duidelijk geïnformeerd worden over de prijs van het afzonderlijke product en over het prijsvoordeel bij het gezamenlijk aanbod.

Ten slotte moet de consument, wanneer het gaat om een dienst, maximaal een jaar gebonden zijn aan een contract", aldus Ivo Mechels van Test-Aankoop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud