'Verkoop Fortis is niet makkelijker geworden'

Er is een economische crisis aan de gang, we moeten dus proberen om een politieke crisis te vermijden. Dat zegt MR-vicepremier Didier Reynders in een reactie op de politieke heisa. Volgens Reynders is het er met de juridische en politieke procedures nu niet makkelijker op geworden om de verkoop van Fortis af te ronden.

(belga) - 'Het zal met de juridische en politieke procedures niet makkelijk zijn om op het industrieel project voort te werken. Ik begrijp die procedures, maar we moeten prioriteit geven aan de voortzetting van dat industrieel project', verklaarde Reynders, die herhaalde dat dat het beste is voor de spaarders en het personeel van de bank. 'We zullen proberen om alle mogelijke pistes te volgen, met hopelijk zo sterk mogelijke ministers', voegde hij eraan toe.

Met de economische crisis is het ook beter dat er geen politieke crisis komt, benadrukte Reynders. In dat verband zei de MR-voorzitter te hopen dat premier Leterme nog kan functioneren. Prominente Open Vld'ers lieten in de wandelgangen duidelijk blijken dat Leterme er woensdag had gelegen indien er nu geen financieel-economische crisis was geweest.

Reynders uitte zijn verwondering over de manier waarop de eerste minister zich verdedigde tegenover de aantijgingen van politieke beïnvloeding van het gerecht. 'Hij heeft voor een brief gekozen. Dat is zijn keuze. Dat is een kwestie van temperament. Ik heb een ander temperament en ben meer voor een politiek antwoord in het parlement', stipte de Franstalige liberaal nog aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud