Advertentie

'1 euro fiscale aftrek per maaltijdcheque'

Foto PhotoNews

Bedrijven mogen voortaan 1 euro fiscale aftrek inbrengen per uitbetaalde maaltijdcheque, ongeacht of die nu 6 of 7 euro waard is. Voor alle bedrijven samen betekent de aftrek een bijkomende lastenverlaging van 250 miljoen euro.

(belga) - Dat staat maandag in De Standaard.

De fiscale aftrek van 1 euro per maaltijdcheque voor bedrijven, bedoeld om de 'waardeverhoging' van de cheques van 6 naar 7 euro kostenneutraal te maken, geldt ook voor de maaltijdcheques van 6 euro. In de memorie van toelichting van de goedgekeurde economische herstelwet staat letterlijk dat de aftrek 'in alle gevallen' geldt. 'De toekenning van bijkomende koopkracht aan het personeel is dus geen voorwaarde om van de fiscale aftrek te kunnen genieten', aldus de krant.

Voor bedrijven die de cheques op 6 euro houden, gaat het om zuivere winst. Gerenommeerde advocatenkantoren als Claeys & Engels en het sociale dienstenbedrijf SD Worx hebben hierover al nieuwsbrieven naar hun klanten-bedrijven gestuurd.

In België worden jaarlijks zowat 250 miljoen maaltijdcheques uitbetaald. Omgerekend gaat het voor de bedrijven dus om een bijkomende lastenverlaging van 250 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud