624 euro extra voor wie na 62ste blijft werken

Wie na zijn 62ste of na een carrière van 44 jaar blijft werken, krijgt per gewerkte dag 2 euro extra bovenop het wettelijk pensioen. Per jaar gaat het om 624 euro extra. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist.

(tijd) De pensioenbonus van minister van Pensioenen Bruno Tobback moet meer 55-plussers aan het werk krijgen of houden.

De activiteitsgraad van 55-plussers ligt in ons land met 25 procent zeer laag. Het Europese gemiddelde bedraagt 40 procent. Daarom besliste de regering eerder al om in het Generatiepact een aantal maatregelen uit te werken die oudere werknemers langer aan het werk moeten houden. De pensioenbonus is er één van.

Vrijdag keurde de ministerraad een ontwerp-kb goed dat de hoogte van de pensioenbonus vastlegt. Wie na zijn 62ste of na 44 jaar carrière blijft werken, krijgt voor elke extra gewerkte dag (voltijds) 2 euro extra bovenop het wettelijke pensioen. Het bedrag komt overeen met 52 euro extra per maand of 624 euro per jaar. De maatregel geldt voor de pensioenen die ingaan op 1 januari volgend jaar en voor de gewerkte periodes vanaf 1 januari 2006.

De bonus blijft lopen tot 65 jaar, wanneer de wettelijke pensioenleeftijd begint. De regering gaat begin volgende week echter bekijken of de bonus ook nadien nog kan worden toegekend.

De maatregel geldt ook voor de zelfstandigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud