Advertentie

7.000 Vlaamse ambtenaren extra in zeven jaar

Tussen 2000 en 2007 is het Vlaamse ambtenarenbestand gegroeid van 38.230 naar 45.249. Dat is een stijging met 18 procent of bijna een vijfde, zo schrijft De Morgen zaterdag. Een duidelijke verklaring is er niet.

(belga) - Dat blijkt uit een studie naar de efficiëntie van de ambtenarij die het Instituut voor de Overheid van de KU Leuven uitvoerde in opdracht van de Vlaamse overheid. De stijging van de Vlaamse ambtenarij blijkt vooral toe te schrijven aan de groei bij de verzelfstandigde overheidsinstellingen, zoals De Lijn, en minder bij de ministeries.

De Vlaamse overheid is geen uitzondering. Ook het aantal federale ambtenaren steeg tussen 2003 en 2007 met bijna 5.000 tot 83.871 eenheden. De ambtenarij van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steeg in zeven jaar tijd dan weer met bijna een kwart tot 6.911. Over Wallonië zijn er geen betrouwbare gegevens ter beschikking.

In internationale onderzoeken scoort ons land traditioneel vrij pover in efficiëntiebarometers. Daardoor lanceerden verschillende politici en werkgevers de voorbije jaren voorstellen om het overheidsapparaat in te krimpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud