ABVV: "Massale fraude bij zelfstandigen"

Zelfstandigen zouden de helft verdienen van loontrekkenden.

Zelfstandigen verdienden vorig jaar volgens officiële cijfers gemiddeld 18.146,97 euro. Loontrekkenden gaven in 2008 gemiddeld 35.258 euro belastbaar inkomen bij de fiscus aan. Dat is zogoed als het dubbele. "De cijfers wijzen op massale fraude", zegt de socialistische vakbond ABVV zaterdag in De Morgen.

(belga) - De socialistische vakbond bracht de cijfers over de inkomens van de zelfstandigen in de openbaarheid. Op een ogenblik dat de Belgische staat geconfronteerd wordt met een begrotingstekort van 25 miljard euro en de sociale zekerheid in het rood zit, vallen er volgens het ABVV meer centen te rapen bij de bestrijding van de fiscale fraude.

"Als de zelfstandigen niet meer verdienen dan het gemiddelde van wat het RSVZ aangeeft, dan moet een pak zelfstandigen langs bij het OCMW", zegt Jef Maes, hoofd van de sociale dienst van het ABVV.

Dat er heel wat armoede is bij de zelfstandigen, ontkent de vakbond niet. Maar volgens het ABVV geven heel wat zelfstandigen te lage inkomens aan. Belastingen worden ontweken of ontdoken. En er wordt creatief omgesprongen met de aangifte van beroepsonkosten."De cijfers wijzen op massale fraude."

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud