Agalev keurt coöptatie Jacinta De Roeck goed

(tijd) - Jacinta De Roeck kan door de sp.a als senator gecoöpteerd worden, besliste het nationaal partijbestuur van Agalev maandagavond. Het partijbestuur schuift de eindbeslissing wel door naar de Limburgse afdeling. Dat meldde Guido Maertens, de voorzitter van het nationale partijbestuur.

Het nationaal partijbestuur van Agalev bestudeerde maandag het aanbod van sp.a-voorzitter Steve Stevaert om de Limburgse Jacinta de Roeck te coöpteren in de Senaat. 'Twee uur lang legden wij alle argumenten pro en contra op tafel en uiteindelijk kwamen wij tot het besluit dat de coöptatie voor ons kan als onze Limburgse vrienden het goed vinden', zegt Guido Maertens.

Het nationaal partijbestuur van de groenen geeft met deze beslissing zijn fiat om toch een groene partijmandataris in het federale parlement te krijgen. De kiezers hielden op 18 mei Agalev uit Kamer en Senaat. Twee dagen na de stembusslag bood Stevaert de groenen aan om toch één zitje te redden via de coöptatie van De Roeck. Jacinta De Roeck was lijsttrekker voor Agalev in Limburg.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 27 mei

Abonnees kunnen de volledige tekst hier lezen.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect