Cassatie ziet geen bewijzen voor beïnvloeding

©Photo News

De eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Ghislain Londers, heeft woensdag op een persconferentie gezegd dat er op dit ogenblik geen elementen zijn die bewijzen dat er politieke beïnvloeding is geweest in de aanloop naar het arrest van het hof van beroep vorige vrijdag. Hij betreurt wel dat die indruk wordt gewekt. Dat bleek op een persconferentie.

(tijd) - Londers meldde voorts dat de voorzitter van hof van beroep een tuchtonderzoek start tegen Christine Schurmans. Dat moet duidelijkheid brengen over een eventuele politieke beïnvloeding. Het Hof van Cassatie ontkent dat mevrouw Schurmans hen had gewaarschuwd dat er dramatische ontwikkelingen waren in de zaak fortis (doelend op het arrest van vrijdag) en dat ze aan Cassatie gevraagd heeft om van de zaak gehaald te worden.

'Mevrouw Schurmans heeft met mij nooit contact gehad', aldus Londers. Hij zei ook nog 'heel erg geschrokken te zijn van de brief die Leterme naar Vandeurzen heeft gestuurd'. Hij stipte aan dat een magistraat tot geheimhouding verplicht is en dat die plicht ook geldt voor naaste familieleden. Hij noemde het vrij verrassend te moeten lezen dat de man van mevrouw Schurmans contact heeft gehad met het kabinet van de premier om hem te waarschuwen voor een dramatische wending in het dossier.

Volgens Cassatie heeft dit geen nieuwe gevolgen voor de Fortis-zaak. Alles blijft bij de situatie zoals ze vrijdagavond ontstond, waarbij een arrest van het Brusselse hof van beroep de Fortis-transactie bevroor.

KVe

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud