Léonard volgt Danneels op als aartsbisschop

©Photo News

Bisschop André-Mutien Léonard van Namen volgt kardinaal Godfried Danneels officieel op als nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Dat heeft kardinaal Danneels maandag op een persconferentie bekendgemaakt.

(belga) -De voorbije dagen circuleerden al geruchten over de opvolger van Danneels. Bisschop André-Mutien Léonard zelf zei zondag tijdens een eucharistieviering in Barvaux al dat hij de nieuwe aartsbisschop zou worden.

De 69-jarige Léonard is sinds 1991 bisschop van Namen en volgens Vaticaanwatchers wordt hij beschouwd als de meest traditionele bisschop van België. Conservatief, intelligent en streng zijn kenmerken die hem dikwijls toebedeeld worden. Hij zou zelfs soms 'de Belgische Ratzinger' genoemd worden door zijn conservatieve karakter.

Léonard werd op 6 mei 1940 in Jambes geboren. Op 19 juli 1964 werd hij door bisschop Charue in Namen priester gewijd en in 1976 werd hij tot professor aan de UCL benoemd. Een aantal standpunten van monseigneur Léonard over onder meer homoseksualiteit en embryonaal stamcelonderzoek lokten felle kritiek uit.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud