Koning benoemt drie bemiddelaars

©REUTERS

Koning Albert II heeft donderdagavond beslist het ontslag van de regering te weigeren en heeft drie personen aangesteld die tegen eind deze maand moeten uitmaken hoe de communautaire dialoog best wordt gevoerd. Dat meldde het paleis in een mededeling.

(belga) - De vorst heeft de ministers van Staat François-Xavier de Donnea en Raymond Langendries en de minister-president van de Duitstalige gemeenschap Karl-Heinz Lambertz de opdracht gegeven om na te gaan "op welke manier waarborgen kunnen geboden worden om op een geloofwaardige wijze een institutionele dialoog op te starten".

Eerder op de avond was premier Yves Leterme bij koning Albert II op audiëntie. Dat meldde de woordvoerder van de eerste minister donderdagavond. Zoals gebruikelijk verspreidde het paleis na afloop van de audiëntie een mededeling.

Het overleg wees erop dat de vorst donderdagavond een initiatief zou nemen om uit de politieke impasse te raken. Eerder op de dag zag het er naar uit dat dit voor de nationale feestdag niet meer zou gebeuren.

In de loop van de avond werd in de media echter al volop gespeculeerd over de aanstelling van een of meerdere bemiddelaars die moeten uitmaken hoe de komende communautaire onderhandelingen - de zogenaamde dialoog van gemeenschap tot gemeenschap - dienen te worden gevoerd.

Koning Albert II rijdt het domein van het koninklijk paleis in Laken binnen (Foto Reuters)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content