Modrikamen boekt nieuw succes(je) tegen de staat

Het advocatenkantoor van Mischaël Modrikamen heeft een nieuwe (kleine) overwinning geboekt tegen de Belgische regering. Het hof van beroep van Brussel heeft vandaag namelijk beslist dat een groep aandeelhouders van Fortis hun 'woonplaats' niet noodzakelijk op het adres van het kantoor moeten hebben.

(tijd) - De zaak is een uitloper van het fameuze Fortis-arrest van het hof van beroep van december. Na dat arrest diende Modrikamen de regering nog een speldenprik toe door te beslissen dat zijn kantoor niet langer gold als officieel adres van de Fortis-aandeelhouders die hij vertegenwoordigt. Dat heeft concreet tot gevolg dat voor nieuwe procedures, zoals een derdenverzet of cassatie van de staat tegen het arrest, alle documenten naar de aandeelhouders moeten worden gestuurd op hun thuisadres en in hun taal. Met extra kosten en vertraging tot gevolg.

De zet van Modrikamen bracht weer een stroom van procedures op gang omdat de regering naar de rechtbank trok om de beslissing aan te vechten. Vorige maand haalde Modrikamen reeds gelijk voor het hof van beroep voor zo'n 1.300 aandeelhouders. Vandaag gebeurde hetzelfde voor de resterende groep. Het hof van beroep wees het beroep van de staat tegen de beslissing van een lagere rechtbank andermaal af als onontvankelijk.   

Bert Broens

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud