Prinses Mathilde wordt erevoorzitster van Unicef België

©BELGA

De eerste activiteit van prinses Mathilde als erevoorzitster van Unicef België zal op 18 november plaatsvinden als de prinses de voorstelling van het tweede rapport over kinderen in België bijwoont. Die voorstelling in het federaal parlement is meteen ook het startschot voor een reeks activiteiten die Unicef België organiseert voor de twintigste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag.

(belga) - 'Ik ben ervan overtuigd dat prinses Mathilde haar engagement als vurig pleitbezorgster voor het welzijn van kinderen zal voortzetten', zegt Christian Wiener, voorzitter van Unicef België.

Op 18 november bezoekt de prinses een interactieve tentoonstelling in het federaal parlement en woont ze de voorstelling bij van het tweede rapport over kinderen in België voor het Comité voor de Rechten van het Kind. Unicef organiseert nog meer activiteiten voor de verjaardag van het verdrag. Zo wordt bijvoorbeeld op 20 november het Unicef-rapport. 'De toestand van de kinderen in de wereld 2010' gepresenteerd en creëren scholen die dag aandacht voor de kinderrechten.

Dat prinses Mathilde kinderrechten belangrijk vindt, maakte ze volgens Unicef al meermaals duidelijk. 'We moeten onze inspanningen in het bijzonder richten op kinderen wiens rechten geschonden worden. Ik wil die kwetsbare kinderen een stem geven', aldus prinses Mathilde. Unicef kan al jaren rekenen op de steun van prinses Mathilde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud