Recordaantal aanvragen verzekering gewaarborgd wonen

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (foto Photo News) ©Photo News

Sinds de start van de vernieuwde verzekering gewaarborgd wonen op 1 april 2009 werden 5.550 aanvragen ingediend. Dat zijn er 300 per week. In het vorige stelsel waren dat er gemiddeld 4.500 per jaar of 87 per week. Er is dus sprake van een verdrievoudiging van het aantal aanvragen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) die persagentschap Belga kon inkijken.

(belga) - Nadat de woonverzekering een tijdje was verdwenen, lanceerde de vorige Vlaamse regering in april 2009 een vernieuwde verzekering gewaarborgd wonen. Die verzekering voorziet in een dekking voor wie zijn hypothecaire lening niet meer kan afbetalen wegens onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De nieuwe formule blijkt aan te slaan. Sinds april zijn er 5.550 aanvragen ingediend. Op goed vier maanden tijd zijn er dus even veel aanvragen ingediend als vroeger op een heel jaar.

Volgens minister Van den Bossche tonen de cijfers aan dat de verzekering tegemoet komt aan de vraag naar meer woonzekerheid. 'Economische onzekerheid en jobverlies mogen er niet toe leiden dat mensen hun woning verliezen. De verzekering gewaarborgd wonen is een prima instrument om de woonzekerheid van mensen te versterken', aldus Van den Bossche.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect