Regering sprak zich niet uit over Fortis-aandelen

Premier Herman Van Rompuy heeft donderdag in de Kamer benadrukt dat de regering geen standpunt heeft ingenomen over het inzetten van niet-stemgerechtigde Fortis-aandelen op de aandeelhoudersvergadering. Het was de raad van bestuur van Fortis Bank die de vraag heeft voorgelegd aan de aandeelhouders, zei de eerste minister.

(belga) - Fortis was donderdag hét gespreksthema in de Kamer. Voor de oppositie is minister van Financiën Didier Reynders de schuldigde bij uitstek voor het spaak lopen van de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. Zowat alle Vlaamse oppositiepartijen eisten zijn ontslag.

Het al dan niet inzetten van 125 miljoen aandelen op de aandeelhoudersvergadering stond ook tijdens het minidebat in de Kamer centraal. Volgens premier Van Rompuy rees de vraag of de stemrechten van de aandelen nog opgeschort waren. Juridisch advies hierover bracht geen uitsluitsel.

'De regering heeft daarom geen standpunt ingenomen. Zij heeft er akte van genomen dat de raad van bestuur van Fortis Bank aan de algemene vergadering de vraag wenste voor te leggen of deze Fortisaandelen wel of niet mochten deelnemen aan de stemming. Fortis Bank heeft die vraag uiteindelijk tijdens de algemene vergadering ingetrokken', stelde de premier.

Van Rompuy beklemtoonde dat zowel voor Fortis Bank als voor Fortis Holding nu stabiliteit en sereniteit nodig zijn. Hij wees erop dat zijn ploeg na de algemene vergadering in Nederland gesprekken zal aanknopen met de verschillende betrokken partijen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud