Advertentie

Sp.a wil samenvallende verkiezingen op 7 juni

De sp.a wil dat er op 7 juni niet alleen regionale en Europese verkiezingen, maar ook federale verkiezingen worden georganiseerd. Volgens sp.a-voorzitster Caroline Gennez en Kamerfractieleider Peter Vanvelthoven bakt de regering van Herman Van Rompuy er niets van en is er daarom nood aan een nieuwe federale regering. "Gun het land echt een nieuwe start", aldus Gennez.

Kamerfractieleider Vanvelthoven gaf woensdag op een persconferentie een bloemlezing van zaken waarin de federale regering faalt, gaande van de begroting tot de aanpak van de bankencrisis en het asielbeleid. Voorzitster Gennez vatte de realisaties van de regeringen Leterme en Van Rompuy in drie woorden samen: "onwil, onkunde en onverantwoordelijkheid".

"Dit land zit in een stand-still", aldus Gennez. Zij pleit met haar partij voor samenvallende verkiezingen op 7 juni. Dat kan volgens Gennez niet alleen "een nieuwe start" betekenen, maar kan ook zorgen voor meer transparantie voor de kiezers en een langere periode van politieke stabiliteit. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud