Werkgevers dagen overheid voor rechter

Werkgeversorganisatie Voka wil een juridische procedure starten tegen het grond- en pandendecreet van de Vlaamse regering. Het decreet wordt op 1 september van kracht en stelt dat in Vlaanderen tegen 2020 zowat 65.000 sociale woningen moeten bijkomen. Volgens de werkgeversorganisatie gaan daardoor de prijzen van andere woningen stijgen.

Het Grond- en Pandendecreet zit Voka al langer dwars. Aannemers en ontwikkelaars moeten om te overleven de minderopbrengsten van de sociale woningen compenseren door de prijs van niet-sociale woningen te verhogen. Voka wil naar het Grondwettelijk Hof stappen om de nieuwe regelgeving teniet te doen.

Een bron binnen Voka bevestigt dat op dit ogenblik grondig wordt onderzocht of een actie bij het Grondwettelijk Hof kans op slagen heeft. ‘Maar hierover is nog geen definitieve beslissing genomen.’

Ironisch is dat de plannen voor een juridische procedure zijn opgestart toen Philippe Muyters afgevaardigd bestuurder van Voka was. Hij is nu als minister van Ruimtelijke Ordening voor N-VA mee bevoegd voor het Grond- en Pandendecreet.  Muyters zegt in een reactie dat hij 'loyaal het regeerakkoord zal uitvoeren'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud