Actiegroepen protesteren via e-mail

De actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos starten met een protestactie via e-mail om de Vlaamse regering ervan te overtuigen dat haar beslissing in verband met het Oosterweeldossier fout is.

(belga) - Dat vernam Belga van Lien Ploegaert van stRaten-generaal. Beide actiegroepen stuurden een bericht naar alle mensen in hun adressenbestand waarin ze vragen om via een standaardtekstje de kabinetten van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en ministers Frank Vandenbroucke (sp.a) en Dirk Van Mechelen (Open Vld) op de hoogte te brengen van hun verontwaardiging.

StRaten-generaal schreef 1.200 mensen aan en Ademloos contacteerde 7.000 mensen. Het is volgens de actiegroepen de bedoeling dat het bericht door mensen die het krijgen, doorgestuurd wordt naar hun eigen adressenbestand. Het effect zal volgens stRaten-generaal erg groot zijn omdat veel lokale buurtgroepen zich al achter de protestactie geschaard hebben.

In het tekstje dat naar de ministers verzonden wordt, staat dat de beslissing van de Vlaamse regering om voor het BAM-tracé te kiezen, een slechte zaak is voor het Vlaams Gewest en de stad Antwerpen.

Verder zeggen de actievoerders dat de Vlaamse excellenties de stem van de burger negeren en dat er geen draagvlak is voor het omstreden Lange Wapper-viaduct. Ze noemen de Vlaamse beslissing een van de meest onverantwoorde besluiten die de regering al genomen heeft.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud