ACW bezorgd over prioriteiten regeringsonderhandelaars

Het ACW, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, maakt zich grote zorgen. Dat zegt ACW-voorzitter Jan Renders in een interview dat vrijdag verschijnt in "Visie", het weekblad van de christelijke arbeidersbeweging. Volgens Renders moeten de regeringsonderhandelaars in de eerste plaats kiezen voor armoedebestrijding en het verminderen van de inkomensongelijkheden.

(belga) - In het Visie-interview benadrukt Renders dat de regeringsonderhandelaars aandacht moeten hebben voor sociale maatregelen zoals het verhogen van de minimuminkomens, het welvaartsvast maken van de uitkeringen en een rechtvaardige belastingspolitiek.

"De essentiële punten van de sociale agenda moeten nog aan bod komen. Het blijft stil over de sociale zekerheid, over de welvaartsvastheid van de uitkeringen, over de bestrijding van de armoede. (...) We moeten koste wat het kost vermijden dat de sociale ongelijkheid vergroot", aldus Renders.

"De prijzen stijgen, het pensioen en de sociale uitkeringen staan onder druk, 1 op 7 Belgen leeft in armoede. De onderhandelaars moeten een duidelijke keuze maken: armoedebestrijding en verminderen van de inkomensongelijkheden zijn prioritair. Dat moet onmiddellijk bij het aantreden van de nieuwe regering worden aangepakt", aldus Renders nog.

De ACW-topman haalt in het interview ook uit naar de maatregel van de notionele intrestaftrek en waarschuwt de regeringsonderhandelaars voor asociale maatregelen. Het ergste wat werknemers en werkzoekenden volgens hem kan overkomen is "een pak liberale maatregelen". "Die zijn misschien goed voor sterke, mondige en hooggeschoolde werknemers, maar zetten de anderen in de kou", luidt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud