Aernoudt stapt uit eigen partij LiDé

foto belga ©BELGA

Rudy Aernoudt neemt ontslag uit het beheersorgaan van zijn eigen partij LiDé. Hij wil de partij niet meer steunen als die de extreem-rechtse leden die de partij geïnfiltreerd zouden hebben niet aan de deur zet. Aernoudt overweegt een eigen alternatieve lijst op te richten.

(belga) - Aernoudt, de gewezen Vlaamse topambtenaar, richtte zelf LiDé op om in Franstalig België deel te nemen aan de verkiezingen. Even kreeg hij zelf de derde plaats op de Europese MR-lijst. Maar na protest van het FDF sprong die samenwerking af.

Nu woedt er binnen LiDé zelf een conflict. De medestichters van LiDé weigerden volgens Aernoudt om Pascal De Roubaix van de Brusselse lijst te halen. Volgens Aernoudt worden de verslagen van de partijbijeenkomst systematisch aan het extreem-rechtse Front National (FN) doorgespeeld. Regelmatig zouden extreem-rechtse aanhangers ook de vergaderingen van LiDé hebben bijgewoond.

"Als LiDé die mensen niet aan de deur zet, dweept het met extreem-rechts en weiger ik voorzitter te zijn van die partij", zegt hij. LiDé moet afstand nemen van extreem-rechts, zegt Aernoudt. Gebeurt dat niet, dan overweegt hij een alternatieve lijst op te richten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud