Affaire Janssens: schepen Stevens legt bekentenissen af

In het onderzoek rond de signalisatiefirma Janssens zou de voormalige Mechelse schepen van Financiën Leo Stevens bekentenissen hebben afgelegd. Dat zegt althans zijn raadsman. Stevens werd vrijdag door de onderzoeksrechter van de raadkamer in Dendermonde in verdenking werd gesteld voor omkoping, belangenvermenging en vaslheid in geschrifte en blijft aangehouden.

(tijd/belga) - De advocaat van Stevens, meester Joris Vercammen, kondigt aan in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer. Dat betekent dat de kamer van inbeschuldigingstelling bij het Gentse hof van beroep zich binnen de veertien dagen zal uitspreken over de verdere aanhouding. De raadkamer zou het risico op collusie te groot inschatten, maar volgens Vercammen is de aanhouding niet langer noodzakelijk.

Volgens de raadsman heeft Stevens maandag bekentenissen afgelegd. Hij zou toegegeven hebben dat hij geld ontving van het signalisatiebedrijf Janssens en het bouwbedrijf Willemen.Zaakvoerder Johan Willemen verklaart dinsdag in Gazet Van Antwerpen dat hij een factuur van afgerond 9.000 euro betaalde voor een verkiezingsfolder van Leo Stevens. Zowel Willemen als Stevens ontkennen dat voor het geld een tegenprestatie werd geleverd.Het parket van Dendermonde geeft voorlopig geen commentaar over de zaak en over de bekentenissen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud