Agalev-fractieleider in Vlaams-Brabantse provincieraad neemt ontslag

(belga) - Alex Polfliet neemt ontslag als Agalev-fractieleider in de Vlaams-Brabantse provincieraad. Na de zware verkiezingsnederlaag van de groenen stelt de voormalige kabinetsmedewerker van ex-staatssecretaris Deleuze zijn mandaat ter beschikking van de partij en de fractie. Hij pleit voor een verjonging van het politiek personeel.

'Na het debacle van zondag is het duidelijk dat Agalev moet vernieuwen en verjongen. De generatie die al meer dan 20 jaar actief is in de partij is aan vervanging toe en dit op elk niveau. Ik wil hierbij zelf het voorbeeld geven', aldus Polfliet (40). Hij blijft wel verder binnen Agalev actief. Sinds hij in 1991 provincieraadslid werd haalde Polfliet regelmatig het nieuws met kritiek op kwalijke praktijken van het provinciebestuur en met succesvolle klachten bij de Vlaamse voogdijoverheid.

Een van de voornaamste oorzaken voor de nederlaag is volgens Polfliet het feit dat Agalev de afgelopen jaren in de regering blijkbaar 'voor niemand goed kon doen'. 'Voor de milieubeweging gingen we nooit ver genoeg, terwijl we voor anderen steeds te ver gingen. Zelfs voor de realisatie van de kernuitstap hebben we nooit echt groot applaus gekregen van de milieubeweging. Het was altijd van 'ja maar'. Ik heb mij dikwijls in de steek gelaten gevoeld door de milieubeweging', aldus Polfliet.

19845065

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud