Advertentie

Agalev wil onafhankelijke partij blijven

(belga) - Agalev wil als een zelfstandige partij aan politiek blijven doen en zal volgend jaar naar de kiezer trekken met de mensen die zich 100 procent achter het groene project scharen. Dat zegt de partijleiding in een reactie op het aangekondigde vertrek van Europarlementslid Jan Dhaene, die besliste om met sp.a in zee te gaan.

"Het vertrek van Jan Dhaene is een spijtige zaak, maar mensen hebben het recht om hun eigen ideeën te ontplooien", zegt woordvoerster Tine Van der Straeten maandag. "Dit mag en zal geen tweestrijd in de partij zaaien. Op ons congres van 15 november krijgen alle leden de mogelijkheid om zich achter ons project te scharen. Heel wat mensen zijn dat ook van plan, en met hen gaan we verder", aldus Van der Straeten.

Jan Dhaene heeft de partijleiding per brief laten weten dat hij niet meer in "de Einzelgang" van Agalev gelooft en het niet meer kan opbrengen om tegen de sp.a campagne te voeren. Dat de West-Vlaming zijn voorkeur voor een politiek huwelijk met sp.a nooit onder stoelen of banken stak, bevestigt Tine Van der Straeten. "Zijn beslissing komt voor Agalev niet als een verrassing", aldus de woordvoerster.

20503888

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud