Algemeen secretaris Verboven reageert

(belga) - De nieuwe structuur van het ABVV Metaal is conform met wat ABVV federaal heeft geëist inzake federale materies en structuren. 'Voor de rest is onze rol uitgespeeld', aldus algemeen secretaris Xavier Verboven. Voor een 'splitsingsvirusr' vreest hij niet.

De rol van ABVV federaal bestond er volgens Verboven in om controleren of de nieuwe statuten van de metaalcentrale conform de ABVV-statuten zijn. Er werd geëist dat drie materies federaal bleven: sociale zekerheid, arbeidsrecht en de collectieve arbeidsovereenkomsten. Er dienden ook structuren te worden geïmplementeerd om dit federaal te houden (federaal congres, comité, secretariaat ...).

Ook dienden de statuten rekening te houden met de structuur van ABVV Federaal en meer bepaald de intergewestelijke structuur (Vlaanderen, Wallonië en Brussel). Er dient te worden gewaakt dat de Vlamingen en Franstaligen in Brussel 'syndicaal bereikt' zullen worden, aldus Verboven.

Die eisen van ABVV Federaal werden 'afgecheckt' en bleken in orde. 'Voor de rest is onze rol uitgespeeld', aldus Verboven, die niet vreest dat de nieuwe structuur ook andere centrales op ideeën zal brengen. 'Het is geen splitsing, het is een andere structuur', aldus nog Verboven, die toegeeft dat de gesprekken niet gemakkelijk waren.

25031087

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud