Ambassadeur Schmidt dient in Nanterre klacht in

De Belgische ambassadeur in Paris, Pierre-Dominique Schmidt, die door zijn oversten teruggeroepen is omdat ze hem van een poging tot oplichting verdenken, heeft vrijdag in Nanterre een klacht tegen onbekenden ingediend.

(belga) Dat melden zijn Franse advocaten, die hun cliënt het slachtoffer van een "homofobe en politieke intrige" noemen, in een communiqué.

Meesters Yann Pedler en Etienne Lesage "hebben vrijdag een strafrechtelijke klacht tegen onbekenden ingediend bij de procureur van de Republiek in Nanterre voor schriftvervalsing, het gebruik van valse stukken en laster", preciseren beide advocaten.

De FOD Buitenlandse Zaken meldde woensdag in Brussel een intern onderzoek te zijn begonnen, nadat de federale overheidsdienst "ernstige aanwijzingen" had ontvangen over een poging tot oplichting door de diplomaat.

Schmidt "betwist die beschuldigingen formeel en daarom dient hij een klacht in", schrijven zijn advocaten. Ook benadrukken ze dat "die onterechte beschuldiging van de Belgische ambassadeur in Frankrijk plaatsvindt in een context van homofobe en politieke intrige tegenover hem, die hij gestopt wil zien".

De ambassadeur, aldus de advocaten, "wordt in opspraak gebracht na informatie die doorgegeven zou zijn door de bank Fortis en die zou kunnen laten geloven hebben dat Schmidt op frauduleuze wijze een krediet zou verkregen hebben voor de rekening van de ambassade om privéfeesten met overheidsgeld van de Belgische staat te betalen".

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud