André Denys (VLD) wordt nieuwe gouverneur Oost-Vlaanderen

(belga) - André Denys (56) legt in de loop van volgende week de eed af als gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dat gebeurt in handen van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen. Dat meldde het kabinet-Keulen donderdagmiddag. De huidige gouverneur, Herman Balthazar, krijgt eervol ontslag.

De Vlaamse regering benoemt Denys met ingang van 1 december. Ze verleent Herman Balthazar (sp.a) eervol ontslag. Denys zal dan later de eed als gouverneur komen afleggen.

De benoeming van Denys is de kroon op zijn carrière. Het parlementslid en voormalig fractieleider greep al verschillende malen naast een ministerpost. Bij de laatste regeringsherschikking in de vorige Vlaamse regering leidde dat tot grote ontgoocheling, waarna Denys tot 'coach' werd benoemd.

In de periode rond de verkiezingen van 13 juni jongstleden werd de naam van Denys genoemd als nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen, maar er doken ook andere namen van liberale gegadigden op. Uiteindelijk is het dus Denys die gouverneur wordt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud