Advertentie

Antwerpen maakt zich geen zorgen over dividend

Antwerps schepen van Financiën Luc Bungeneers voelt zich niet geroepen om maatregelen te nemen of zich zorgen te maken omdat het dividend dat de gemeenten van Dexia ontvangen, laag zou kunnen uitvallen omwille van de huidige crisis. "Het gaat om 0,63 procent van de stadsontvangsten", relativeert Bungeneers.

(belga) - De stad Antwerpen ontvangt net als andere gemeenten via de Gemeentelijke Holding jaarlijks een dividend van Dexia. Voor 2009 heeft de stad gerekend op bijna 8,3 miljoen euro. "De totale stadontvangsten voor dat jaar bedragen 1,346 miljard", zegt Bungeneers. "Dat betekent dat de 8,3 miljoen euro van Dexia 0,63 procent uitmaken van die som. Daarover ga ik dus niet panikeren."

Bungeneers verwacht wel dat kapitaalsverhoging bij Dexia waarvoor de Gemeentelijke Holding extern financiering heeft gezocht en de daarmee gepaarde gaande intrestlasten, het gemeentelijk dividend zullen beïnvloeden.

"Dat kan een daling van 100.000 euro betekenen, of van 400.000 euro. Dat vangen we indien nodig wel op bij de begrotingswijziging wanneer de juiste financiële gegevens bekend zijn. Bij zo'n begrotingswijziging zijn er altijd meevallers en tegenvallers. Misschien wordt het Dexia-dividend inderdaad een tegenvaller. Maar misschien stijgen de inkomsten uit de onroerende voorheffing omwille van de vele nieuwbouw, en dat is dan weer een meevaller."

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud