Antwerpse cipiers beperken werk tot minimum

(belga) - Het personeel van de gevangenis in Antwerpen zal vanaf woensdagochtend 6 uur werken volgens de zondagdienst.

'Dat is nog strikter dan de aan Justitie voorgestelde minimumdienst', meldt ACOD-vakbondsafgevaardigde Robby De Kaey van de gevangenis in Antwerpen.

'Een zondagsdienst betekent voor de gedetineerden dat ze naast de gebruikelijke wandelingen op geen enkele andere activiteit kunnen rekenen. Ze kunnen dan ook geen bezoek krijgen', legt De Kaey uit.

Volgens de vakbondsman zal dit regime worden gehandhaafd tot het personeelskader volledig is opgevuld. Zoals de woordvoerster van minister Laurette Onkelinx maandag meedeelde, zal dat wellicht pas tegen nieuwjaar het geval zijn.

In de gevangenis van Latin zit er eveneens een staking aan te komen. Als er geen overtuigend antwoord komt van de minister van Justitie Laurette Onkelinx over een verbetering van de situatie in de gevangenis voeren de vakbonden vanaf 6 oktober stakingsacties.

De bonden betreuren het dat de dringende renovatiewerken in de gevangenis vertraging hebben oplopen. Volgens de bonden beschikken drie afdelingen van de gevangenis niet over verwarming en zitten de gedetineerden in koude cellen. Het personeel moet doorgaans kiezen of ze de gevangenen een warme douche aanbiedt of een warme maaltijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud