Arbeiders behouden twintig vakantiedagen

(belga) - Er is een oplossing uitgewerkt voor het verlies aan vakantiedagen voor sommige arbeiders. Dat is vernomen bij de sociale partners die zetelen in het beheerscomité van de Rijkskas voor Jaarlijkse Vakantie (RJV). Door een nieuw advies verliest geen enkele arbeider vakantiedagen.

Door een nieuwe berekeningswijze van de vakantieduur van arbeiders dreigden sommigen onder hen - volgens de vakbonden zowat 100.000 - enkele dagen van de twintig vakantiedagen te verliezen. De nieuwe berekening kaderde in de multifunctionele aangifte in de sociale zekerheid. Die multifunctionele aangifte moest de administratieve rompslomp voor de werkgevers vereenvoudigen.

De sociale partners binnen het beheerscomité van het RJV stelden een nieuw unaniem advies op voor de federale minister van Werk, Frank Vandenbroucke. De oude formule wordt weer toegepast zodat niemand vakantiedagen verliest en de administratieve vereenvoudiging blijft behouden. De minister had zich eerder al bereid verklaard het ontwerp hierover aan te passen als het advies van het RJV unaniem was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud