'BAM-tracé enig realiseerbare project'

©-

Het rapport dat de drie tracés voor de Oosterweelverbinding vergelijkt, 'toont overduidelijk aan dat het tracé van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) het beste en enige realiseerbare project is'. Dat concludeert de BAM vrijdag op basis van de studie.

(belga) -  "Het rapport bevat alle elementen om tot een snelle en noodzakelijke beslissing te komen om de ernstige mobiliteitsproblematiek in Antwerpen aan te pakken", luidt het nog.

BAM ziet in het vergelijkende onderzoek zes sterke argumenten voor het eigen tracé:

  • het is het enige technisch haalbare op alle gebieden
  • het voldoet aan de strengste veiligheidsvereisten
  • het biedt stedenbouwkundige kwaliteit
  • milieu en gezondheid zijn er net als bij de andere tracés bij gebaat
  • het garandeert een betere bereikbaarheid van stad en haven en minder sluipverkeer
  • de financiering ervan staat vast.


Over het vierde tracé dat het studiebureau naar voor schuift, zegt BAM dat het "louter een vrijblijvende denkpiste is die elke onderbouwing mist". Volgens BAM zijn er fundamentele en onoverkomelijke problemen die in een verdere uitwerking niet kunnen worden omzeild. BAM somt onder meer op dat het vierde scenario geen oplossing biedt om de Liefkenshoektunnel beter te benutten, het geen antwoordt biedt op de overbelasting en onveiilgheid in de Kennedytunnel en er geen financiering bij tolvrije doorgang mogelijk is. "Daardoor dient deze denkpiste te worden verlaten", bepleit BAM. Ook fasering om de werken al op Linkeroever te laten starten, ziet BAM niet zitten.

Over de studie zegt BAM voorts nog dat het studiebureau onvoldoende rekening heeft kunnen houden met de omvangrijke informatie die BAM ter beschikking had gesteld en de expertise die bij BAM aanwezig is. "Hierdoor hadden enkele storende fouten vermeden kunnen worden", luidt het.

Bovendien vindt BAM het een vertekening dat het scenario met tol voor alle voertuigen enkel is uitgewerkt voor het tracé van stRaten-generaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud