Bart Staes (Groen!): 'sp.a wil groenen kapot maken'

In plaats van steevast haar energie te steken in het jennen en kapot maken van de groenen zou de sp.a beter proberen de duizenden kiezers terug te winnen die ze de voorbije 20 jaar verloren heeft aan het Vlaams Belang. Dat heeft europarlementslid van Groen! Bart Staes zondag gezegd in De Zevende Dag.

(belga) De zware uitval kwam er naar aanleiding van het klimaatplan dat de Vlaamse socialisten deze week voorstelden. Staes wees er op dat de socialisten al twee decennia in de regering zitten en nu plots naar aanleiding van de hype rond het klimaat een plan opstellen.

"De sp.a is een sterke partij met veel parlementsleden en ministers en sterke kabinetten. En toch heeft ze de voorbije 20 jaar duizenden en honderdduizenden kiezers verloren aan het Vlaams Belang. Ik doe een oproep om haar energie positief aan te wenden en te proberen die kiezers terug te winnen en niet steevast energie in te zetten in het jennen en kapot maken van de groenen. Dat is niet de opdracht van een progressieve partij (...) Laten we samenwerken en niet trachten elkaar op te slokken", verklaarde Staes.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud