Advertentie

Basis prinses Elisabeth ingehuldigd op Antarctica

Alain Hubert (foto Reuters) ©REUTERS

De poolbasis prinses Elisabeth op Antarctica is zondag ingehuldigd. Het gebeuren werd ook in België gevolgd, door een delegatie in het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen.

(belga) - Alain Hubert, mede-oprichter van de International Polar Fondation (IPF), zei zondag te hopen dat de nieuwe infrastructuur zo snel mogelijk "tot leven komt". "Het station is het symbool dat aantoont dat we over de middelen en de kennis beschikken om de klimatologische veranderingen de baas te kunnen".

Het poolstation werd ingehuldigd om 13 uur Belgische tijd. Minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle was hiervoor naar Antarctica afgereisd. Ze verklaarde "zeer fier te zijn ter gelegenheid van dit fantastische instrument voor wetenschappelijk onderzoek". In Brussel werden de gebeurtenissen gevolgd door een delegatie in het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen.

Prins Filip, als ere-voorzitter van het IPF, bracht er hulde aan Alain Hubert, "man van moed en overtuiging". "Dit idee komt van u. U bent erin geslaagd de regering te overtuigen en u hebt hierbij ook een beroep gedaan op de bevolking om het project te concretiseren. We moeten niet bang zijn om te dromen. Vandaag is een droom werkelijkheid geworden", luidde het in een filmboodschap aan de zijde van zijn dochter. De poolbasis werd genoemd naar prinses Elisabeth.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud