Advertentie
Advertentie

Belg ontevreden over openingsuren banken en openbare diensten

(belga) - Het gros van de Belgen is best tevreden met de openingsuren van winkels en supermarkten. Maar over de openingsuren van banken, openbare diensten en administraties is de consument minder tevreden. Vooral het feit dat deze instellingen nauwelijks toegankelijk zijn buiten de kantooruren, wekt ongenoegen. Dat blijkt uit een rondvraag van verbruikersorganisatie Test Aankoop.

De tevredenheidsenquête van Test Aankoop werd gehouden bij 1.000 personen ouder dan 18 jaar. Op de vraag of de huidige openingsuren voldoening schenken, antwoordt 83% tot 93% van de ondervraagden bevestigend als het om de verschillende soorten handelszaken gaat. Daartegenover staat een hoge ontevredenheidsscore als het over de administraties of openbare diensten handelt: 34 tot 69% is ontevreden met de huidige openingsuren.

Test Aankoop steunt de eis van de consument om de openingsuren uit te breiden en zo een hogere toegankelijkheid van de betrokken instellingen te garanderen. Zo is slechts 11% van de administraties en openbare diensten open op zaterdag en tenminste één avond per week tot 19.00 uur. Anders gesteld, in zo'n negen diensten op tien is men niet bereid zich na 17.00 uur beschikbaar te stellen voor het publiek, terwijl een grote meerderheid van de burgers dat toch wenst.

Test Aankoop pleit ervoor dat de instellingen toch minstens één avond per week (tot 19.00 uur) en de zaterdagvoormiddag toegankelijk zouden zijn. Volgens de verbruikersorganisatie moeten de betrokken werknemers en ambtenaren niet méér gaan werken, maar enkel hun werkuren wijzigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud