Advertentie

België heeft hoogste fiscale druk eurozone

Nergens in de eurozone is de fiscale druk zo hoog als in België. Dat blijkt uit gegevens die gebaseerd zijn op 2007 en die het Europese statistisch bureau Eurostat maandag publiceerde.

(belga) - In de hele Europese Unie van 27 lidstaten komt België op de derde plaats, na Denemarken en Zweden.

De fiscale druk (tax ratio, de totale inkomsten uit belastingen en sociale bijdragen in verhouding tot het bruto binnenlands product, nvdr) in België kwam in 2007 uit op 44 procent, tegenover een gemiddelde van 40,4 procent voor de zestien leden van de eurozone. Dat is een half procentpunt lager dan in 2006 en ruim één procentpunt lager dan in 2000. Toen bedroeg de Belgische fiscale druk 45,2 procent.

Binnen de eurozone hebben ook Frankrijk, Italië, Cyprus, Oostenrijk en Finland een fiscale druk van meer dan 40 procent. In Slovakije (29,4 procent), Ierland (31,2 procent) en Griekenland (32,1 procent) is de fiscale druk het laagst.

Over de hele Europese Unie bedroeg de fiscale druk in 2007 gemiddeld 39,8 procent. Denemarken (48,7) en Zweden (48,3) eindigen nog net iets hoger dan België. Naast Slovakije hebben enkel Roemenië en Litouwen een fiscale druk kleiner dan 30 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud