België zal deposito's garanderen tot 100.000 euro

©BELGA

België zal de spaardeposito's garanderen tot 100.000 euro. Dat heeft minister van Financiën Didier Reynders verklaard. Maar die bescherming zal niet nodig zijn, omdat de staat geen enkele bank failliet zal laten gaan, zo beklemtoonde de minister.

(belga) - Reynders herinnerde aan het engagement van de Belgische financiële sector, die hiervoor al beschikt over een fonds van 900 miljoen euro, om de individuele garantie van de spaarder op te krikken van 20.000 tot 60.000 euro.

De totale garantie zou stijgen tot 100.000 euro, aldus de minister. Hij bleef op de vlakte over de modaliteiten van die belofte. De regering zal volgende week meer uitleg geven.

Reynders benadrukte het hypothetische karakter van de indivduele waarborg, gezien het feit dat de staat op directe wijze het kapitaal van de banken zou blijven steunen, zoals dit is gebeurd voor Fortis en Dexia.

De Europese landen zijn dinsdag akkoord gegaan om de minimale drempel van de depositogarantie op te trekken van 20.000 tot 50.000 euro. Meerdere landen al maakten bekend dit op te krikken tot 100.000 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud