Advertentie

Belgisch bbp daalt 3,8 procent

De Belgische economie incasseert dit jaar een terugval van 3,8 procent. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In 2010 knoopt ons land weer wel met positieve groeicijfers aan.

(tijd) - De economische activiteit vertraagt dit jaar aanzienlijk in ons land. Nadat België in 2008 nog een cijfer van 1,1 procent had laten optekenen, gaat de economie dit jaar fors in het rood. ‘De Belgische economie krimpt in 2009 met 3,8 procent’, voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zijn World Economic Outlook.

De prognoses zijn gevoelig pessimistischer dan de ramingen waarvan de federale regering in haar begroting tot nog toe uitging. De ploeg van premier Herman Van Rompuy (CD&V) hield tot vandaag rekening met een krimp van 1,9 procent.

Ons land ontsnapt wel aan een periode van deflatie. Voor 2009 voorspelt het IMF een inflatiecijfer van 0,5 procent; voor volgend jaar 1,0 procent. De werkloosheidsgraad stijgt van 6,8 procent in 2008 naar 9,5 procent dit jaar en 10,5 procent in 2010.    LD

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud