Advertentie

Belgische werknemers gebruiken internet intensief

Belgische werknemers behoren tot de grootste internetgebruikers wereldwijd. Tijdens het werk maakt 83 procent van hen regelmatig gebruik van e-mail, internet of beide. Dat blijkt uit een internationale studie in 28 landen, uitgevoerd door Kelly Services, een internationale uitzendorganisatie van tijdelijk en vast personeel.

(belga) De resultaten zijn dinsdag in een persbericht bekendgemaakt. Van de 2.000 ondervraagde Belgische werknemers gaf 76 procent aan zowel e-mail als internet te gebruiken terwijl 5 procent uitsluitend e-mailt en 2 procent zegt enkel te surfen op het internet. Met die resultaten eist België de achtste plaats op in de lijst van het onderzoek naar onlinecommunicatie. Hongkong, Mexico, India, Thailand en Indonesië staan aan het hoofd van die lijst.

Uit de studie bleek dat er weinig sekseverschil bestaat in het e-mail- en internetgebruik van Belgische werknemers. Zoals Kelly Services verwacht had, lag het gebruik wel aanzienlijk hoger bij werknemers met een universitaire opleiding. De 55-plussers tonen zich bovendien ook regelmatige surfers: 68 procent gebruikt regelmatig e-mail en/of internet op het werk.

Het internetgebruik heeft volgens 73 procent een positief effect op hun productiviteit en ongeveer hetzelfde aantal (76 procent) wijt die verbetering aan e-mailen. Toch klaagt 34 procent over nutteloze e-mails en 27 procent over spam. Die percentages liggen volgens het internatiale onderzoek relatief laag. Zo klaagt in Luxemburg 44 procent van de werknemers over vervelende e-mails.

"Het is essentieel dat organisaties voor hun werknemers beleids- en richtlijnen in verband met juiste onlinecommunicatie opstellen. Thema's zoals privacy, privégebruik, controle, downloaden, toegang door derden en onrechtmatig gebruik van het internet moeten daarbij aangekaart worden. Managers moeten de tijd nemen om hun werknemers op te leiden en te ondersteunen bij het gebruik van onlinetools zodat ze er maximaal voordeel uit kunnen halen", aldus Philippe Richir, general manager van Kelly Services in België en Luxemburg.

De Kelly Services Global Workforc Index heeft voor de studie zo'n 70.000 werknemers ondervraagd in 28 landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud