'Belgocontrol noemt Vlaams spreidingsplan onrealistisch'

(belga) - Wat de Vlaamse regering afgelopen weekend heeft voorgesteld in het dossier over de geluidshinder rond de luchthaven van Zaventem zorgt volgens deskundigen van Belgocontrol voor problemen.

Dat schrijven de Franstalige kranten Le Soir en La Libre Belgique dinsdag.

De voorstellen waren a priori al op de korrel genomen door bepaalde onderhandelaars. 'Volgens onze informatie', zo stelt Le Soir, 'heeft Belgocontrol die visie bevestigd'. Het bedrijf zou minister van Mobiliteit Renaat Landuyt hebben gewezen op het risico op botsingen en verhoogde kans op menselijke fouten die de weekenduurroosters en de door de Vlamingen voorgestelde routes met zich meebrengen.

Deze informatie is niet officieel bevestigd, preciseert de krant. 'Het gekke is dat Vlaams minister-president Yves Leterme dat op voorhand wist', stelt een deskundige in het dossier.

Ondertussen stapt vzw Milieustandpunt Huldenberg naar de rechter om minister Landuyt te verplichten maatregelen te treffen die de actuele geluidsoverlast boven de Vlaams-Brabantse gemeente verminderen. Volgens de VZW vormen de overvliegende toestellen vanuit Zaventem een ernstige dreiging voor de inwoners van Huldenberg.

De groep wijst er in een mededeling op dat Huldenberg al jaren geconfronteerd wordt met een onhoudbare concentratie van vliegtuiglawaai die nog versterkt werd door het spreidingsplan-Anciaux.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud