Bellen naar gsm nog niet goedkoper

Het plan van minister van Economie Marc Verwilghen (VLD) en het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) om bellen van een vast toestel naar een gsm goedkoper te maken, heeft vertraging opgelopen. In plaats van 1 augustus wordt het 1 november. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Volk en De Standaard zaterdag.

(belga) Vanaf 1 augustus moesten de zogenaamde afwikkelingskosten - het bedrag dat vaste en mobiele operatoren aan elkaar betalen voor gevoerde gesprekken - geleidelijk naar omlaag, om tegen 2008 gemiddeld 30% gezakt te zijn. Een eerste daling van de factuur moesten we voelen vanaf deze maand, maar daar zit nu vertraging op.

"Eerst moet de Raad voor de Mededinging een advies geven, en pas op 7 juli is het voorstel naar de Europese Commissie gegaan, die haar goedkeuring moet geven", luidt het op het kabinet-Verwilghen. "De Comissie heeft een maand de tijd om te reageren".

Een antwoord van Europa wordt pas begin volgende week verwacht. Om het BIPT de kans te geven het voorstel eventueel nog bij te sturen, is beslist de tariefverlaging pas op 1 november te laten ingaan. "We zullen de verloren tijd goedmaken", zegt Eric Van Heesvelde, administrateur-generaal van het BIPT. "De tarieverlaging van 1 november zal daarom meteen forser zijn"

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud