Beveren ziet nieuwe gevangenis zitten

Minister van Justitie Stefaan De Clerck - Foto Belga ©BELGA

De gemeente Beveren staat positief tegenover de komst van een nieuwe gevangenis op haar grondgebied. Dinsdag zat minister van justitie Stefaan De Clerck (CD&V) hiervoor samen met burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V).

(belga) - De nieuwe gevangenis zou ingeplant worden in de omgeving van de E17, vlakbij de KMO-zone Schaarbeek in deelgemeente Melsele. Volgens de burgemeester is daar nauwelijks bewoning en bovendien is er een ideale ontsluiting via de E17. De nieuwe gevangenis zal ingeplant worden op een terrein van 9 hectare en 310 gedetineerden kunnen opvangen. Dit levert evenveel tewerkstelling op.

'Met 30 jobs per hectare is dit veel meer dan de huidige inkleuring als KMO-zone ons zou opleveren', aldus Van de Vijver. 'Ook is ons formeel beloofd dat de toeleveringen zullen gebeuren via de plaatselijke handel en middenstand.'

Er moet wel nog eerst een RUP worden opgemaakt om de bestemming van de zone te wijzigen naar openbaar nut. Dit zal echter snel gaan want justitie wil de nieuwe gevangenis reeds in 2012 of 2013 in gebruik nemen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud