BIAC: Overleg verloopt in positieve sfeer

De onderhandelingen tussen directie en vakbonden van BIAC, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, zijn dinsdag om 20 uur stilgelegd. Woensdag en donderdag zullen de gesprekken worden voortgezet in een 'positieve sfeer', zegt Paul De Backer, woordvoerder van BIAC.

(belga) Maandag dreigde het vakbondsfront nog met een staking op de luchthaven. Het meningsverschil gaat over uurroosters en overuren. Door de stakingsaanzegging en het vooruitzicht van een gesloten luchthaven in volle zomerrush kwamen de onderhandelingen snel op gang.

De directie nodigde de vakbonden dinsdag al uit om rond de tafel te gaan zitten. De onderhandelingen startten om 16 uur en duurden vier uur . Morgen/woensdagmiddag worden ze voortgezet.

'Er waren heel wat punten die besproken moesten worden. We zijn dinsdag niet rond geraakt', aldus Diane Caudron (CGSP) die bevestigt dat de dialoog 'constructief ' verliep.'De directie luisterde naar de grieven van het personeel en leek bereid die te verhelpen', voegde de vertegenwoordigster van de socialistische vakbond er aan toe. 'Momenteel gaat het slechts om mondelinge beloftes, maar we zouden donderdag of zelfs al woensdag iets op papier moeten hebben'.'Woensdag en donderdag zou een en ander concreet moet worden. In afwachting zijn acties steeds verder weg', besloot die.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud