Advertentie

Bijdrage oliesector minder dan 60 miljoen euro

(belga) - De bijdrage die de federale overheid aan de petroleumsector vraagt ter financiering van de stookoliekorting zal zeker geen 60 miljoen euro bedragen. Dat zei minister van Begroting Van den Bossche dinsdag.

(foto: belga) Minister van Begroting Freya Van den Bossche

Ondertussen heeft haar collega van Financiƫn Reynders de Thesaurie de opdracht gegeven om de 100 miljoen euro prefinanciering aan 16 petroleumbedrijven voor 31 maart terug te storten.

De federale regering rondt deze week de begrotingscontrole af. De discussie over de financiering van de stookoliekorting maakt daar deel van uit. Paars nam zich voor om de 100 miljoen prefinanciering vanuit een deel van de sector tegen 1 april terug te storten, maar vraagt de hele sector tegelijkertijd om toch een bijdrage te leveren voor de maatregel van vorig jaar, die in totaal 140 miljoen euro kostte.

De regering schreef van die 140 miljoen al 80 miljoen euro in op de begroting, waardoor nog 60 miljoen gezocht moet worden. Maar, 'het zou hallucinant zijn mochten we de volledige kost door de sector laten dragen', verklaarde minister Van den Bossche dinsdag in de bevoegde kamercommissie in antwoord op een vraag van CD&V-kamerlid Hendrik Bogaert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud