Boerensyndicaat ABS legt land voorlopig niet plat

De boeren gaan nog niet meteen het land platleggen. Eerst wordt afgewacht welke concrete invulling er komt van 'enkele initiatieven en mooie beloftes' die vanuit de Vlaamse en federale regering werden geformuleerd na de acties van vorige week.

(belga) - Dat zegt Guy Depraetere van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS).  Het ABS, met ongeveer 8.000 leden de tweede grootste landbouworganisatie in Vlaanderen, had in de aanloop naar de betoging van landbouwers vorige week, gedreigd met hardere acties.

'De regering-Leterme krijgt tien dagen om met maatregelen over de brug te komen tegen de dure brandstof en tegen de lage prijzen die de boeren voor hun producten krijgen. Zoniet leggen we het hele land plat', luidde het toen.

Zo ver zal het niet onmiddellijk komen. Vanuit Vlaanderen werd na de betogingen geld vrijgemaakt en premier Yves Leterme beloofde een aantal maatregelen te treffen om tegemoet te komen aan de grieven van de Belgische boeren.

o wil de premier onderzoeken hoe het komt dat de prijzen in België meer stijgen dan in andere landen en bekijken aan welke tussenschakels het geld blijft plakken. ABS heeft het dinsdag over mooie beloftes en enkele initiatieven. Het wil de concretisering ervan afwachten om te beslissen over eventuele grote acties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud