Bomalarm Centraal Station Antwerpen opgeheven

In het Centraal Station van Antwerpen is even voor 18 uur het bomalarm opgeheven. Dat betekent dat het station opnieuw toegankelijk is voor reizigers en personeel en dat het treinverkeer van en naar Antwerpen-Centraal opnieuw op gang kan komen.

(belga) Dat meldt Frederic Petit van Infrabel. Het treinverkeer van en naar Antwerpen zal tot laat op de avond nog te kampen hebben met vertragingen als gevolg van het bomalarm. Het bomalarm werd opgeheven nadat de ontmijningsdienst DOVO een grondige controle had uitgevoerd in het station, maar niets verdachts had gevonden.

Het Centraal Station van Antwerpen wordt in de loop van de namiddag volledig ontruimd wegens een bommelding. Ook het treinverkeer tussen het station van Antwerpen-Centraal en dat van Berchem wordt stilgelegd.

De hinder voor de treinreizigers zal aanzienlijk zijn. 'Het is moeilijk om de vertragingen in te schatten', zegt Petit. Treinen met bestemming Antwerpen-Centraal rijden momenteel maar tot in Berchem. Idem dito voor reizigers die vanuit Antwerpen willen vertrekken. Zij nemen best de tram tot aan het station van Berchem. 'Het grote probleem zal dan ook de overcapaciteit zijn op de perrons in Berchem', aldus Petit.

Het telefoontje waarin melding werd gemaakt van een bom liep even na 16 uur binnen op de redactie van de Gazet van Antwerpen, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie. 'Het ging om een cryptische omschrijving waaruit kon worden opgemaakt dat er iets zou gebeuren in het station', aldus Lommaert. Daarop werd besloten om het hele station te ontruimen. Rond het station stelt de politie een veiligheidszone in.

Foto: Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud