Bourgeois geeft 6,6 miljoen euro aan toeristisch-recreatieve projecten

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois trekt 6,581 miljoen euro uit voor 46 toeristisch-recreatieve projecten in Vlaanderen. Dat laat hij zondag weten in een mededeling

(foto belga)

(belga) - .Er werden 95 aanvragen ingediend, waarvan 90 ontvankelijk werden verklaard. Uiteindelijk werden 46 projecten uitverkoren. Het gaat om projecten in het kader van bezoekersonthaal, ontsluiting van cultureel erfgoed, recreatiedomeinen, waterrecreatie, de toeristische inrichting van openbaar domein, fietsvoorzieningen, wandelpaden en toeristische bewegwijzering.

Bourgeois wil met de subsidies de uitbouw van kwaliteitsvolle lokale en provinciale toeristische initiatieven stimuleren. 'Investeren in toeristisch-recreatieve projecten is niet enkel goed voor het toeristische aanbod in Vlaanderen, maar ook voor de lokale economie', weet de minister.Hij verwacht van de projectindieners maximale inspanningen op het vlak van toegankelijkheid voor personen met een handicap, kindvriendelijkheid en duurzame toeristische ontwikkeling.

Limburg is de grote slokop met subsidies voor 21 projecten. In Oost-Vlaanderen krijgen twee projecten steun. In Antwerpen mogen tien projecten op een toelage rekenen, in Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen zijn er dat respectievelijk vier en negen.De subsidies worden verdeeld via Toerisme Vlaanderen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud