Bourgeois plakt niet vast aan ministerpost

De N-VA wil op Vlaams niveau wel verder werken met CD&V als de gemaakte afspraken worden nageleefd. N-VA-minister Geert Bourgeois klampt zich niet vast aan zijn ministerpost, zo zei hij na afloop van het partijbestuur donderdagavond.

(belga) De N-VA ziet mogelijks communautaire redenen voor de reactie van CD&V."Ik zit niet op mijn zitje geplakt, dat heb ik altijd gezegd", zei Bourgeois. Verder samenwerken kan wel, als het gegeven woord gerespecteerd wordt. Hij verwees naar de uitspraken van minister-president Yves Leterme, die zei dat eerder gemaakte afspraken worden nagekomen.

"We zullen zien of de akkoorden worden nageleefd", zei Bourgeois.Bij de N-VA kunnen ze niet zomaar geloven dat de beslissing van CD&V enkel draait rond de persoon van Dedecker of rond de late commmunicatie hierover."Alle besprekingen voor een kartel volgend jaar moesten nog beginnen, plots kan dit niet meer", zei Bourgeois. Hij verwees naar de reactie van ACW-voorzitter Jan Renders, "die al eerder had gezegd niet mee te willen stappen in het communautaire".Ook Jean-Marie Dedecker deelt die analyse. "Men legt zich nu al neer bij een tripartite en wil dat zonder de N-VA. Ik dien hier enkel als breekijzer, als koevoet", zegt hij.Dedecker merkte overigens op dat niet hij, "maar CD&V ruzie maakt"

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud