Bouwfirma Cordeel betrokken bij RSZ-fraude

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft Filip Cordeel, gedelegeerd bestuurder van de bouwfirma Cordeel, aangehouden in een zaak van RSZ-fraude. Dat bevestigt Hilde Vandevoorde van het federaal parket.

(tijd) In de zaak zijn nog drie personen aangehouden, onder wie een Italiaan en een Spanjaard. Ze worden verdacht van sociale fraude en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het onderzoek is niet in de eerste plaats gericht op Cordeel, zegt het federaal parket. Het spitst zich toe op de Italiaanse man die met zijn bedrijf op grootschalige manier socialezekerheidsbijdragen ontdoken zou hebben. In dat onderzoek kwam de naam van Filip Cordeel in beeld. De raadkamer van Dendermonde beslist vrijdag over de verdere aanhouding van de vier verdachten.

De holding Cordeel uit Temse is een van de grootste bouwfirma's van Vlaanderen. Het bedrijf telt meer dan 600 werknemers en behaalt een groepsomzet van 180 miljoen euro. Gedelegeerd bestuurders zijn Filip Cordeel en Dirk Cordeel, tevens voorzitter van de Confederatie Bouw. Filip Cordeel is de zoon van Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Cordeel (Open Vld). Het bedrijf wenst geen commentaar te geven op de zaak.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud