Bouwsector werft massaal buitenlandse werknemers aan

Verschillende grote Vlaamse bouwbedrijven zullen in het najaar samen duizenden buitenlandse werknemers aantrekken om vacatures in de sector op te vullen. Dat zegt Marc Dillen, voorzitter van de Vlaamse Confederatie Bouw, zaterdag in een gesprek met De Morgen. "We hebben simpelweg geen andere keuze dan massaal mensen uit het buitenland aan te werven".

(belga) De uitspraak is opmerkelijk in het licht van recente cijfers van de VDAB. Die leren dat in Vlaanderen 16.655 bij de VDAB ingeschreven werkzoekenden beroepsaspiraties hebben in de bouwsector.

Duizenden vacatures in de bouw raken al geruime tijd niet ingevuld en toch zijn er massa's werkzoekenden die aangeven in de bouw te willen werken. Op 30 april waren dat er zelfs 16.655, zo blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) op een parlementaire vraag van VLD-voorzitter Bart Somers.

"Mensen die echt aan het werk willen, kunnen morgen beginnen", garandeert Marc Dillen. "Er zijn duizenden vacatures die niet ingevuld raken. De sector schreeuwt om werkkrachten. Omdat we die in België niet vinden, zijn we genoodzaakt ze elders te zoeken. Verschillende grote bouwbedrijven hebben al laten weten dat ze in het najaar duizenden buitenlandse werkkrachten zullen aantrekken. Ze maken daarbij gebruik van de versoepelde procedure voor het aanvragen van arbeidskaarten"

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud